Infoboekje

Best (nieuw) lid van Tennis Vereniging Wierden,

Wij heten je van harte welkom bij onze vereniging, TV Wierden. Graag informeren we je over onze vereniging, zodat je je snel en gemakkelijk thuis voelt en op de hoogte bent van alle faciliteiten die we je bieden.

Dit boekje met informatie over TV Wierden is één van de manieren waarop we dat proberen te doen. Daarnaast adviseren we je om onze nieuwsbrief te lezen en regelmatig onze website te bezoeken. Hier vind je onder andere de activiteitenkalender met actueel nieuws en contactgegevens van de verschillende bestuursleden en commissies.

Heb je ideeën, suggesties voor onze vereniging of algemene vragen? Mail deze dan naar secretaris@tvwierden.nl.

Veel tennisplezier gewenst bij TV Wierden!

Bestuur en leden TV Wierden


Informatie samenstelling bestuur en commissies

Bestuur  
Voorzitter:Leo Dubbersleodubbers@hotmail.com
Secretaris:Vacantsecretaris@tvwierden.nl
Penningmeester:Vacantpenningmeester@tvwierden.nl
Ledenadministratie:Approachinfo@racketfitborne.nl
Commissies  
Social media & nieuwsbrief:Renate Busactiviteiten@tvwierden.nl
Activiteiten commissie:Chantal Nijmeijeractiviteiten@tvwierden.nl
Onderhoud commissie:Gerrit-Jan Zweersinfo@tvwierden.nl
Competities & toernooien:Robin Schildwachtvcl@tvwierden.nl

Wat doet TV Wierden

TV Wierden is gevestigd op de locatie Sportcentrum de Stouwe aan de Handelsweg te Wierden. De vereniging streeft naar optimale tennisfaciliteiten voor haar leden. Zij heeft de beschikking over een eigen tennispark met zes gravel buitenbanen die voor leden gratis beschikbaar zijn vanaf 1 april tot en met het moment dat de vorst invalt. Daarnaast maakt zij gebruik van de faciliteiten van het naastgelegen Sportcentrum De Stouwe, dat eigendom is van Tennisorganisatie Approach en onder andere de beschikking heeft over zeven indoor tennisbanen, vier padelbanen en vier squashbanen.   

In de periode 1 april tot en met 30 september kunnen leden van TV Wierden tijdens de openingstijden van het sportcentrum gratis gebruik maken van de beschikbare indoor tennisbanen. Buiten de hiervoor genoemde periode worden de binnenbanen in het winterseizoen door Tennisorganisatie Approach verhuurd aan particuliere groepen. Het reserveren van zowel binnen- als buitenbanen door leden van TV Wierden verloopt via de KNLTB-Clubapp. Een uitgebreide beschrijving over het installeren – en het gebruik van de KNLTB-Clubapp kun je vinden op de website van de KNLTB.

Naast het zogenaamde “vrij spelen” worden door TV Wierden het gehele jaar clubactiviteiten, een wekelijke toss, competities en tennislessen voor jong en oud aangeboden. In samenwerking met clubtrainers Robin Schildwacht en Jesper Hondeveld biedt TV Wierden een ruim pakket aan tennislessen en trainingen.     

TV Wierden heeft een aantal rolstoelers als lid. Heb je belangstelling en/of vragen met betrekking tot rolstoeltennis, neem dan contact op via de mail, penningmeester@tvwierden.nl.

Wij kunnen ons voorstellen dat je als lid wel eens een gast wilt laten kennismaken met onze vereniging en ons tennispark. Per seizoen mag je maximaal vijf keer dezelfde persoon introduceren. De kosten hiervoor zijn € 5,- per persoon per keer. Betaling vindt gelijktijdig plaats met de baanreservering in de KNLTB-Clubapp.

Bij TV Wierden is het een vaste regel dat spelers die een baan gereserveerd hebben via de app altijd voorgaan op spelers die niet hebben gereserveerd. Helaas komt het namelijk af en toe voor dat spelers de baan niet hebben gereserveerd via de KNLTB-Clubapp.

Voordelen lidmaatschap TV Wierden

 • Tijdens het zomerseizoen onbeperkt vrij tennissen op de buitenbanen. Tijdens de openingstijden van de hal gratis indoor tennisbanen beschikbaar in de periode 1 april tot 30 september;
 • Veel mogelijkheden voor – en diverse vormen van tennisles. En tennislessen gaan altijd door;
 • Jeugdleden tot en met 17 jaar die tennisles volgen betalen alleen de KNLTB bondsafdracht;
 • Het hele jaar vrije inloop op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, tennistoss, kennismaken en ontmoeten (introducees betalen € 5,-);
 • Tijdens het zomerseizoen op maandagavond vrije inloop van 19:00 tot 21:00 uur, tennistoss, kennismaken en ontmoeten (op de binnen- of buitenbanen, introducees betalen € 5,-);
 • Een gerenoveerd tennispark met gravelbanen, sportcafé en gezellig terras; 
 • Het gehele jaar georganiseerde clubactiviteiten op de binnen- en/of buitbanen;
 • Leden hoeven géén bardiensten te draaien.  

Contributie van – en informatie over het lidmaatschap van TV Wierden

Overweeg je om lid te worden van TV Wierden dan vind je hieronder een overzicht van de contributietarieven voor het tennis speelseizoen, dat ingaat op 1 april van het kalenderjaar.

LidmaatschapTarief per kalenderjaar
Junioren met tennisles€ 25,-
Junioren & Rolstoelers€ 70,-
Senioren vanaf 18 jaar€ 130,-
Blessure stop (maximaal 1 seizoen)€ 25,-
Zomerpas (maximaal 1 seizoen)Gratis
Inschrijfgeld (eenmalig)€ 25,-

Hier vind je het formulier om je als lid aan te melden: www.tvwierden.nl/inschrijfformulier.
Vragen? Neem contact op met onze penningmeester via penningmeester@tvwierden.nl.

Let op: Anders dan het tennis speelseizoen, dat loopt van 1 april tot 31 maart, loopt het verenigings-boekjaar parallel aan het kalenderjaar van 1 januari tot en met 31 december (dit is conform tennisbond KNLTB).

Wij hopen het uiteraard niet en zouden het erg jammer vinden als je zou stoppen met het lidmaatschap, maar mocht dit toch aan de orde zijn, dan dien je minimaal één maand voor afloop van het kalenderjaar (dus uiterlijk 30 november) schriftelijk op te zeggen bij onze ledenadministratie, penningmeester@tvwierden.nl.

Mocht je onverhoopt langere tijd niet kunnen spelen, neem dan contact op met onze penningmeester. In overleg zal naar een oplossing gezocht worden.

Tennissen in het zomerseizoen

Nadat de vorst uit de grond is gaat onze onderhoudscommissie aan de slag met het gereedmaken van de gravelbanen. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de buitenbanen normaliter rond 1 april speelklaar en kan het buitenseizoen beginnen. De gravelbanen blijven bespeelbaar tot de eerstvolgende vorstperiode, dit is meestal rond 15 november.

Voor de buitenbanen gelden de volgende openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:    09:00 – 23:00 uur
Zaterdag en zondag:       09:00 – 22:00 uur

Tennissen in het winterseizoen in de hal

In de periode half september tot half april worden een groot deel van de zeven binnenbanen in de tennishallen verhuurd aan particuliere groepen. In het algemeen vinden de wintertrainingen en overige winteractiviteiten veelal plaats in de periode tussen 30 september en 1 april.

TV Wierden bestempelt de maanden september en april als wisselmaanden, hiermee wordt de overgang van het zomerseizoen naar het winterseizoen en andersom bedoeld. In de praktijk houdt dit in dat TV Wierden, in overleg met Tennisorganisatie Approach, de binnenbanen voor haar leden gratis beschikbaar stelt. Kijk voor de beschikbaarheid in de KNLTB-Clubapp, daar kun je dan vervolgens de baan reserveren.

Competitie spelen

Ieder lid kan zich opgeven voor de KNLTB-competitie. Senioren kunnen zich hiervoor aanmelden bij de Vereniging Competitie Leider (VCL), dit is Robin Schildwacht via: vcl@tvwierden.nl of 0651339512.

Junioren kunnen dit doen bij hun tennisleraar. 

Competitie spelen gebeurt altijd in teams en tegen teams van andere clubs. De wedstrijden worden zowel binnen als buiten gespeeld. Als je competitie speelt moet je bij wedstrijden je KNLTB-bondsnummer kunnen tonen en buiten én binnen schoenen bij je hebben.
De rechten en plichten bij thuis- en uitwedstrijden staan uitvoerig beschreven in het KNLTB-competitie reglement.

Vrijwilligers

Bij TV Wierden maken we dankbaar gebruik van vrijwilligers. Zo hebben we een zeer enthousiaste onderhouds- en activiteitencommissie. We kunnen voor allerlei zaken altijd vrijwilligers gebruiken! Op pagina 2 van dit infoboekje vind je de contactgegevens van het bestuur en de verschillende commissies. Mail ze gerust en praat eens over wat je voor de vereniging zou kunnen betekenen. Het is heel gezellig en geeft veel voldoening als je als vrijwilliger iets doet. Er zijn altijd mensen die je op weg willen helpen met zaken die misschien nog nieuw voor je zijn.

Algemene informatie

In Sportcentrum de Stouwe bevindt zich achter de bar een EHBO-koffer voor noodgevallen. Ook beschikt TV Wierden over een eigen AED-apparaat. Deze vind je direct bij binnenkomst in de kantine rechts naast de deur.

Als lid van Tennisvereniging Wierden ben je, via de KNLTB, voor ongevallen verzekerd tijdens je verblijf op ons tennispark. Wanneer je voor onze club competitiewedstrijden speelt op een ander tennispark ben je eveneens verzekerd, ook tijdens de heen- en terugreis naar – en vanaf deze locaties. De precieze details vind je op de website van de KNLTB.

Als je goed wilt leren tennissen is het belangrijk om les te nemen en de spelregels te kennen. De tennislessen voor TV Wierden worden verzorgd door gecertificeerde tennisleraren. Kijk voor meer informatie op onze website: www.tvwierden.nl/tennislessen.

TV Wierden heeft een baanreglement. Hier staan zaken in waaraan je je dient te houden als je speelt op de binnen- en buitenbanen. Hieronder in het kort een aantal belangrijke punten:

 1. Banen dienen gereserveerd te worden via de KNLTB-Clubapp;
 2. Draag altijd het juiste schoeisel, de zolen van binnen schoenen mogen niet afgeven op de vloer en zijn vanwege de stroefheid van de binnenbanen bij voorkeur profiel loos;
 3. Na iedere speelbeurt dien je de hele buitenbaan te slepen met het sleepnet. Daarbij loop je rustig in een cirkelvormige beweging van buiten naar binnen;
 4. Laat geen etensresten en afval achter op het park, maak gebruik van de afvalbakken;
 5. Breng lege glazen terug naar de bar en plaats meegenomen stoelen weer terug op het terras.

TV Wierden verwerkt persoonsgegevens, zij hecht grote waarde aan jouw privacy en leeft de privacywetgeving na. Hierover kun je meer lezen in onze privacyverklaring.  

Wij hopen dat je enthousiast bent geworden voor de mooie tennissport en heten je van harte welkom bij TV Wierden!